Talententesten

Talententesten

Hoe goed ken jij jezelf?

Een talententest kan helpen om inzicht te krijgen in je sterke eigenschappen en minder sterke eigenschappen. Als je dit van jezelf weet kun je dit ook toepassen in je werk, studie of privéleven. Persoonlijk denk ik dat je vooral moet doen waar je sterk in bent omdat je daar de meeste energie uit haalt. Echter kom je hier ook niet altijd mee weg. Sommige vaardigheden heb je nou eenmaal nodig in je werk of studie. Dan is het de kunst om hier toch mee aan de slag te gaan of het zo om je heen te organiseren dat het niet erg is dat je deze eigenschappen minder goed in huis hebt.

Nu zijn er heel veel talententesten. Welke test past nou bij jou? Eigenlijk kun je bijna niet fout gaan. Iedere test heeft wel voor- en nadelen. Hieronder volgen wat tips om een goede keuze te maken:

  1. Bedenk vooraf goed wat je uit de test wil halen;
  2. Vraag ervaring op bij collega’s en/of vrienden;
  3. Als je een keuze hebt gemaakt, vraag (voordat je definitief ja zegt) een voorbeeld rapportage op;
  4. Ben je werkzaam binnen een organisatie is het ook aan te raden om even langs je HR-afdeling te lopen. Zij kunnen je vaak ook goed adviseren of werken soms zelfs samen met een bedrijf die testen afneemt;
  5. Let op: Een talententest is geen loopbaantest. Hier zit wel verschil in. Een talententest kan je wel helpen. Het geeft immers een beeld van je sterke punten, maar een loopbaantest is wat specifieker gericht op werkzaamheden die bij je passen of juist niet.

Persoonlijk heb ik ervaring met de testen MBTI, Insights, Dilemmamanger en TMA. Dit zijn overigens allemaal betaalde testen. Voor deze blog sta ik even stil bij de talententest TMA. Deze test sluit namelijk het beste aan bij mijn uitgangspunt: ‘Meer doen waar je zelf blij van wordt en het dichtst bij je staat.’

TMA

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Deze analyse gaat uit van het principe dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in hun werk zijn als het werk het dichts bij hun ware aard ligt. De test geeft je drijfveren en talenten weer. Het is naast de individuele test ook mogelijk om de test in teamverband af te nemen. Wanneer je de analyse van een individuele medewerker koppelt aan de analyse van de andere teamleden krijg je een goed beeld van het team. Zo wordt duidelijk welke competenties aanwezig zijn binnen het team, waar het team goed in is en wat het team mogelijk mist. Ook bestaat er de mogelijkheid de test aan te vullen met een 360° feedback. Zo kun je ophalen of de talenten die je hebt ook zichtbaar zijn in je omgeving of er komen juist talenten naar boven waarvan je zelf niet wist dat je die ook in huis hebt.

Wil je meer informatie over de talententest TMA zie: www.tma.nl.

Je kunt ze ook volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram en ze hebben een filmpje gemaakt op Youtube met uitleg over de TMA test: https://www.youtube.com/watch?v=vxuxmUZfmpI

 

Gratis talententest

Nu zijn er natuurlijk ook heel veel gratis testen die je een heel eind op weg kunnen helpen. De leukste test vind ik zelf: www.21personalities.com. De test is wel in het Engels, maar is eenvoudig af te nemen. Je hoeft je nergens te registeren en je krijgt direct de uitslag (bij de meeste gratis testen moet je je wel registreren). Het leuke aan deze test is ook dat je aan het einde namen van beroemheden krijgt die dezelfde eigenschappen hebben als jij.

Bij mij kwam er uit de test: ‘Firm believer for the people.’ Voor mij een mooie bevestiging van hetgeen ik leuk vind. Daarnaast komen mijn eigenschappen overeen met die van Oprah Winfrey. Dat laatste neem ik wel met een korreltje zout ;-).

Ik ben benieuwd wat er uit jouw score is gekomen. Heb je ervaringen met talententesten dan hoor ik het ook graag!

Natuurlijk zijn er meer methodes om je talenten op te halen! Hier kom ik op terug in mijn volgende blogs.