Over Whats in it 4 me

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik ben Melanie en ik ben jarenlang werkzaam geweest als HR-professional bij een gemeente. Daar had ik de leuke baan om, naast het ontwikkelen van regelingen en beleid, medewerkers te begeleiden naar ander werk. De aanleiding was niet altijd vrijwillig, dat geef ik toe, maar ik probeerde de situatie altijd positief te keren door de medewerker vooral te helpen met de vraag: “Als deze baan het nou niet wordt, wat dan wel? Waar word je nu echt blij van als je echt mag kiezen?”

Inmiddels heb ik een nieuwe kans gekregen bij de gemeente waar ik geen nee tegen kon zeggen, maar persoonlijke ontwikkeling blijf ik een heel leuk onderwerp vinden om mee bezig te zijn.

Ik ben ook echt van mening dat het altijd goed is om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn en dat je helemaal niet hoeft te wachten met nadenken wat je allemaal anders wilt totdat je je huidige baan beu bent. Sterker nog, je hoeft niet eens een baan te hebben.

Mijn blog is voor iedereen die handige tips en tools kan gebruiken om persoonlijke doelen te realiseren. Dit kan in het werk zijn maar ook privé.

Groot dromen mag natuurlijk altijd, maar ik hoop je met deze blog ook inspiratie te geven waardoor je stappen kan zetten naar reële doelen, die op korte termijn haalbaar zijn.

Heb je vragen of suggesties neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier!

10 feitjes over mij

  1. Hoe groter de chaos, hoe leuker ik het vind om de boel weer in goede banen te leiden. 
  2. Ik heb 12 boeken geschreven maar ik vind ze allemaal niet goed genoeg om er daadwerkelijk wat mee te doen. Toch blijf ik stug door produceren in de hoop er een keer een goed verhaal tussen zit.
  3. Ik heb een soort van planner verslaving, maar hier ga ik vast nog een keer over bloggen ;-).
  4. Ik kan niet zo goed tegen verassingen of spanning. Een film kijken vind ik pas echt leuk als ik het einde al heb gezien. Ik kijk een leuke film gerust een paar keer en kan er dan nog steeds om lachen.
  5. Ik ben graag met mijn gezondheid bezig. Sport een paar keer per week en eet, op 1 cheatday per week na, gezond. (1 voornemen van 2018 die ik wel heb volgehouden)
  6. Ik kan echt niet uitslapen. Meestal ben ik rond 5 uur in de ochtend wakker en maak ik leuke plannen of bedenk ik een nieuw verhaal in mijn hoofd.
  7. Ik word blij als dingen geordend zijn. Zo heb ik overal dezelfde hangers en hangen al mijn kleren op kleur. Winkelen tijdens de uitverkoop is aan de andere kant dan weer niet voor mij weggelegd omdat het vaak een grote bende is.
  8. Je kunt mij echt wakker maken voor koffiekoeken met rozijnen en wit glazuur.
  9. Naast schrijven vind ik interieur ook heel erg leuk. Dit pakt overigens niet altijd even goed uit want zo heb ik heb ik een aantal jaren geleden mijn toilet fuchsia roze geverfd met glitters. Dat was echt gewoon lelijk.
  10. Niemand speelt graag spelletjes met mij, omdat ik slecht tegen mijn verlies kan. Ook als mijn favoriete team of speler verliest, kan ik echt even chagrijnig zijn.

Whats in it 4 me