Goede voornemens

Goede voornemens:

Tips om je goede voornemens vol te houden!

 

Het is weer een nieuw jaar en voor veel mensen het moment om te starten met een goed voornemen. Ook ik moet bekennen dat ik mij hier schuldig aan maak. Maar hoe kun je deze nu het beste volhouden?Hierbij mijn tips die je wellicht kunnen helpen je voornemens te laten slagen, zodat je in 2020 weer nieuwe kunt bedenken 😉

Hou het simpel!

Bedenk doelen die op korte termijn haalbaar zijn. Wil je toch werken naar een groter plan, knip het dan op in kleine voornemens.

Bedenk een reëel doel

Natuurlijk willen we allemaal het liefst over een maand een miljoen op de bankrekening hebben, maar als je nu niet dicht tegen dit bedrag aan zit wordt het toch heel lastig om te realiseren. Als je voornemens bedenkt die eigenlijk niet reëel zijn ben je aan het einde van de rit alleen maar teleurgesteld en heb je er eigenlijk niets aan gehad.

Kies 1 voornemen

Het is heel verleidelijk om begin van het jaar gelijk een lijstje te hebben met dingen die je in 2019 anders gaat doen. Je slagingskans is echter hoger al je je focust op 1 voornemen dan op een paar tegelijk. Heb je je voornemen gehaald staat niets je in de weg om aan je volgende te werken. 1 januari is een mooie datum om te starten maar je kunt natuurlijk gedurende het hele jaar beginnen.

Bedenk een leuke beloning voor jezelf

Stel iets leuks in het vooruitzicht voor jezelf als je je doel hebt behaald. Iets waar je gedurende het proces naar uit kunt kijken. Je kunt jezelf ook tussentijds belonen om zo gestimuleerd te blijven.

Hou je progressie bij

Afhankelijk van je voornemen is het niet altijd even makkelijk om te bedenken hoe, maar het helpt wel! Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken kun je een overzicht bijhouden met kosten die je hebt bespaard, wil je graag wat fitter worden, neem dan je maten aan het begin op en vervolgens iedere maand om je progressie bij te houden.

Doe het samen of deel je voornemen met anderen

Niet iedereen heeft dit nodig. Voor sommige werkt het beter om er zelf mee aan de slag te gaan. Andere hebben soms een duwtje in de rug nodig. Dan kan het helpen door je voornemen te delen of om het zelfs samen met iemand te doen.

Niet gelijk stoppen als het even mis gaat

Volhouden is de kunst, vooral als het even tegen zit. Bedenk waarom je bent begonnen. Wat wilde je hier mee bereiken? Focus je op het eindresultaat en het is helemaal niet erg als je tussentijds een keer de mist in gaat.

Maak er een gewoonte van

Als het je lukt om vol te houden wordt het een gewoonte en maakt het onderdeel uit van je levensstijl en kun je dit voornemen afvinken!