Focus houden

Focus houden

Tips om zo sneller je doelen te halen

 

Ben je ook snel afgeleid? Heb je ook vaak het gevoel met tien dingen te gelijk bezig te zijn en aan het einde van de dag het gevoel hebben alsof je niets af hebt? In mijn blog wat simpele tips die je kan toepassen om wat meer focus te houden. Door focus te houden haal je je doelen sneller. Het kan helpen om je lange termijn doelen te realiseren maar ook je simpelere dagtaken krijg je zo sneller voor elkaar.

  1. De meeste mensen, kunnen net als ik, niet heel lang achter elkaar met een taak bezig zijn. Pak daarom 30 minuten en verplicht jezelf om dan ook 30 minuten niets anders te doen dan die ene taak. Je kunt ook de app: BeFocused gebruiken om je te helpen met de tijd, maar een simpele timer aanzetten werkt net zo goed.
  2. Kies een rustige werkomgeving uit. Ben je snel afgeleid dan helpt het om niet in een ruimte te zitten waar heel veel prikkels zijn. Zorg ook dat je bureau/werkplek leeg is zodat je tussendoor niet de verleiding hebt om andere dingen te gaan doen.
  3. Heb je niet altijd de mogelijkheid om een rustig plekje op te zoeken, dan kun je er ook voor kiezen om jezelf af te zonderen door middel van oortjes en een muziekje. Wil je het nog drastischer aanpakken heb je ook nog koptelefoons die al het buitengeluid uitzetten.
  4. Werk je achter je pc op laptop, zet dan je mail uit. Ook WhatsApp berichtjes die continue binnen komen, helpen niet om je focus te houden. Je telefoon uitzetten werkt het beste maar als je toch bereikbaar wilt blijven, zet dan internet even uit.
  5. Laat je omgeving weten dat je even tijd nodig hebt om iets af te maken. Dit voorkomt dat andere steeds vragen stellen, waardoor je sneller afgeleid bent. Heb jij vragen aan andere die bij je oppoppen terwijl je bezig bent, schrijf ze op en stel ze pas zodra jij klaar bent met hetgeen je af wilde hebben. Als je zelf tussendoor vragen gaat stellen, zit je voordat je het weet in een heel gesprek.

Lukt focus houden bij jou wel maar merk je nog steeds dat je tijd aan je voorbij gaat zonder dat je je doelen hebt gehaald is het misschien goed om te kijken of je je tijd wel effectief besteedt. Ben je gek op gadgets dan kan een timeular je helpen. Kijk op https://timeular.com/ voor meer informatie. Dit apparaatje helpt om op een eenvoudige manier inzichtelijk te maken waar je gedurende de dag mee bezig bent. Zo kun je je prioriteiten bijstellen en meer tijd stoppen in zaken die belangrijk zijn of juist minder tijd besteden aan taken die er minder toe doen.

Persoonlijk maak ik mij schuldig door ‘even’ tussendoor op Instagram, Facebook en Pinterest te kijken. Ik besteed hier zelf, vind ik, echt veelte veel tijd aan waardoor ik heb besloten mijn screentijd naar beneden te brengen. Vanaf 1 maart start ik dan ook met een persoonlijke challenge waarbij ik een max screentijd voor mezelf in ga stellen. Ik ben benieuwd of jij hier ook last van hebt? Zo ja, doe je mee met de challenge? J

Heb je nog andere tips en trucs vind ik dat ook altijd leuk om te lezen!